Julen 2008

Som ni läst innan så har det varit en o annan diskution om vart julen skulle firas. Till slutt blev det beslutat om Hafjell.
Vi åkte iväg med fullpackad bil + takbox, till randen fylld med julmat och massor med julpresenter.
Från Ingared är det ca 60 mil o köra och man kände att denna vägen skulle bli lång när Tiril vid Angeredsbron frågade om vi snart var framme.... ;-P
Den här gången var jag väl förberedd med en aktivitetskorg med pyssel, nyladdade cd spelare, musik och sagoskivor, pysselgrejer, ritböcker, block, pennor o jag vet inte vad.
Dock inget godis denna gången. Det blev istället frukt, morrötter, gurka o dyl med vatten att dricka till. Mutan var McDonalds när vi kom halvvägs, vid Sarpsborg ung.
Resan dit gick ganska så smidigt får man säga. Korgen var ju ny o spännande :-)
Efter 1 timmes stop på McD med mycket lek, var det åter dax för att intaga sin plats i bilen ihop om att dom skulle sova några mil. 
Men nu var det inte roligt längre. Dom resterande 25 milen blev en provning för både mor o far i bilen.Inte en enda sekund sov dom... :-(

Ni som åker långt med barn i bil, hur överlever ni dom sista 3 milen?

Väl, i kom oss iaf. fram till slut. Uppe vid stugan var det ung. 70 cm snö och ett flott. vinterlandskap. Mamma/mimmi och min bror Thomas hade kommet fram några timmar innan oss, så stugan var varm och god . Det stod färdig dukad till mat vi hade med oss och vi lutade oss tillbaka i forsök på att inte tänka på hemresan... ;-P

Vi hade 4 strålande dagar på Hafjell/Utsikten med mycket badande, grilla, snö, pulka och julklapper. Som minst hade vi  -8 grader och det låg ung. 70 cm snö.

Och til slut lite kort på det hela så klart :-)

             

/Marianne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0